Online Randevu
online randevu
Adınız Soyadınız
Telefon Numaranız
İletmek İstedikleriniz
online randevu
Microblading Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Etkileyici bir görünüme ve bakışlara sahip olmanın yollarından biri de yüzümüze uygun bir kaş şeklinden geçer. Çünkü kaş, ifademizi baştan yaratır. Yanlış kaş alımı veya yaşın ilerlemesi gibi durumlarla ise kaş seyrekleşir, incelir ve aralarda boşluklar oluşmaya başlar. Bu da ifadenin değişmesine neden olur. Kaş ürünleriyle kaşları yoğunlaştırmak elbette ki mümkün ancak kalıcı bir çözüm istiyorsanız doğru adres: Microblading!

Microblading nedir? 

Doğal bir kıl tekniği olan microblading ile kaşların arasındaki ve çevresindeki boşluklara kalıcı makyaj boyası ile kıl görünümlü çizgiler yapılıyor. Bu çizgiler tek kullanımlık iğneler yardımı ile derinin altına boya enjekte edilmesiyle oluşturuluyor. Bu noktada, kullanılan boyaların tamamen doğal olmasına özen göstermeniz önemli. 

İşlem öncesinde dikkat edilmesi gerekenler

Çizgiler, rengi kendi kaş renginiz ile uyumlu olarak çizildiği için yüzünüzde son derece doğal duruyor. Burada en önemli noktalardan biri, kaşlarınıza saç boyanız ile aynı tonda işlem yaptırmamanız. Aksi halde aradığınız doğal görünümü kaybedebilirsiniz. 

Ayrıca doğallığı yakalayabilmek için doğru bir makyaj artisti seçmeniz de şart. Size vereceği tavsiyeler ve yönlendirmeler mutlaka yüz şeklinize uygun olmalı. İşeme başlamadan önce size uygulanacak şekli ve rengi mutlaka öncesinde size göstermeli. Alanında uzman biri tarafından yapıldığında microblading ile tamamlanan kaşları doğal kaşlardan ayırt etmek mümkün olmuyor.

İşlem sırasında dikkat edilmesi gerekenler

Gelelim işlem sırasına… Microbladingin doğal durması için dikkat edilmesi gereken noktalardan biri çizim. Herkesin kaş kıllarının çıkış yönü, açısı ve kalınlığı farklı. Kaş çizimi yaparken bu kriterlere uymak son derece önemli. Tabii ki burada sizin yapabileceğiniz tek şey uzman birine gitmek.

İşlem sonrasında dikkat edilmesi gerekenler

İşlem sonrasında kaşlarınıza 2-3 gün boyunca su temas ettirmemeye özen göstermeniz gerekiyor. Kaşlarınızın tamamen iyileşme süreci ise yaklaşık bir ay. Bu süreç içerisinde kaşınıza makyaj ve cilt bakım ürünü değdirmemeye çalışın. Bunun yanı sıra dokunmamaya ve kaşımamaya da özen gösterin.

Güneşe çıkacağınız zamanlar yumuşakça yüksek faktörlü güneş kremi uygulayabilirsiniz. 1 ayın sonunda rötuş için tekrar microblading işlemi yaptırmanız gerekebilir. İlk seansta tam olarak kapanmayan boşluklar, bu rötuş sırasında tamamen giderilir. 

Kişiye göre 8 ile 18 ay arasında kalıcılık gösteren microblading, yüzünde güzel bir ifade yakalamak isteyen her kadın için ideal bir seçenektir.

Whatsapp